Content voor Ingelogde Gebruikers
Powered by VNO-NCW & MKB-Nederland
Aanbieding

Leiderschap in crisistijd

325,00 275,00 (ex. Btw)

Waardering 0 uit 5
(be the first to review)

De Coronacrisis heeft een enorme impact en vraagt om ander leiderschap dan wat we kennen. Samen met SIOO bieden we deze online cursus aan speciaal voor branches.

15 op voorraad (kan nabesteld worden)

Onderwerp: Leiderschap in crisistijd
Start datum: 3 maart
Doelgroep: Branchedirecteuren en voorzitters & leidinggevende binnen branches
Soort: Webinar

De Coronacrisis is voelbaar in alle aspecten van de samenleving en de grote impact hiervan vraagt om ander leiderschap dan wat we kennen. Brancheorganisaties hebben dit ook ondervonden: leden die onder druk staan en daarmee tevens de contributie van de branche, grote tijdsdruk, schaarste aan middelen, gebrek aan informatie, bestaande plannen die vervallen of snel moeten worden aangepast. Al deze zaken vragen om nieuwe strategieën en ander handelen van de verantwoordelijke managers en bestuurders.

Door de grote onzekerheden is de verleiding vaak groot om juist in een zware crisis de gebruikelijke en eenzijdige instrumenten en strategieën toe te passen, wat juist in deze complexe en onvoorspelbare crisissituaties vaak averechts werkt.

Bij een integrale aanpak van dergelijke crises krijgen leiders bovendien te maken met allerlei (schijnbare)tegenstellingen die hen voor grote dilemma’s stellen. Denk bijvoorbeeld aan de ingewikkelde keuzes rond:

 • centrale controle versus decentrale flexibiliteit
 • rust versus druk en urgentie in de communicatie naar medewerkers en andere belanghebbenden
 • stabiliteit van bestaand leiderschap versus nieuwe leiders met een nieuwe aanpak
 • bezuinigen versus investeren in innovatie
 • snelheid en improvisatie versus gedegenheid en planning
 • effectiviteit versus efficiëntie

Ervaren crisisleiders beschikken over creatieve strategieën om juist rond deze beslissingsdilemma’s de goede keuzes te maken en daarnaar te handelen.

In dit webinar deelt leiderschapsexpert en Sioo-rector prof. dr. Jesse Segers de laatste inzichten rond onderling afhankelijke dilemma’s die men als bestuurder in het proces van een crisis tegenkomt. Daarbij geeft hij voorbeelden uit de praktijk van overheden en bedrijfsleven en krijgen de deelnemers reflectievragen en ruimte om de kennis ter plekke te vertalen naar hun eigen, werkcontext en leiderschapsrollen/niveaus binnen hun eigen organisatie/bedrijf.

 

Dit webinar is bedoeld voor iedereen binnen brancheorganisaties die leiderschap opneemt in de organisatie en die voorbereid wil zijn op een aankomende crisis. Vooral mensen die sterk geconfronteerd worden met de uitdagingen van leiderschap in de crisis profiteren van de webinar. We denken daarbij aan branchedireuren en voorzitters maar ook leidinggevende binnen branches.

Na het webinar hebben de deelnemers:

 • Een beter zicht op de complexiteit van crisisleiderschap in de praktijk;
 • Hebben ze een scherper zicht op hun eigen uitdagingen daaromtrent;
 • Hebben ze een dieper begrip van de verschillende leiderschapsdilemma’s;
 • Begrijpen ze hun persoonlijke voorkeuren in deze dilemma’s.

Het webinar is via Zoom. We starten om 9:00 uur en eindigen om 12:30 uur. Tijdens het webinar gaan we online in deelsessies uiteen om zoveel mogelijk interactie te creëren.

Het early bird ticket kost €275,- en is tot tot 5 dagen geldig. Daarna zijn de kosten €325,-

Het webinar gaat door bij 15 deelnemers.

Over Sioo

Sioo is in 1958 opgericht door 7 technische en economische universiteiten, mede op initiatief van de adviesbranche. Nederland werd na de Tweede Wereldoorlog heropgebouwd door ingenieurs die destijds wel over technische maar minder over organisatie- en veranderkundig inzicht en leiderschap beschikten. Er moest een extern opleidingsinstituut komen dat de ingenieurs in de praktijk hierop coachte. Zo ontstond de eerste Interacademiale Opleiding Organisatiekunde en droeg Sioo bij het omgaan met veranderingen op de werkvloer. Dit is vandaag nog steeds de kern van wat Sioo doet.

Uitdagende vraagstukken

Sioo richt zich op iedereen die voor uitdagende organisatie- en verandervraagstukken staat, zoals bestuurders, (interim)managers, kwartiermakers, stafspecialisten, interne en externe adviseurs, veranderaars en andere professionals. Zij zijn actief in het bedrijfsleven zoals banken en verzekeraars, bij overheden, de zorg, het onderwijs en non-profitorganisaties.

Organisaties – en de mensen die er werken – moeten voortdurend zien te anticiperen op vraagstukken die op hen afkomen. Hun wendbaarheid is voor een groot deel bepalend voor blijvend succes, rendement en (maatschappelijke) toegevoegde waarde. Sioo leert deelnemers meervoudig te kijken naar hun vraagstukken en die systemisch te benaderen. Dat doen we vanuit invalshoeken zoals:

 • Leiderschap
 • Veranderkunde
 • Organisatieontwikkeling
 • Interventiekunde
 • Advieskunde
 • Persoonlijke effectiviteit

Hoe anders

Wie met Sioo werkt, investeert duurzaam in het eigen verandervermogen en dat van de organisatie. Wij dagen deelnemers uit om vanuit verschillende perspectieven naar veranderings- en organisatievraagstukken te kijken. Dat levert een bredere zienswijze op én de beste kansen om het goede te doen.

 • Sioo is al ruim 60 jaar het enige instituut in Nederland met de meest complete en actuele kennis rond organiseren en veranderen;
 • Sioo een netwerkorganisatie en werkt ver over de grenzen van de eigen organisatie samen met anderen. Daar plukt de klant, deelnemer of partner de vruchten van;
 • Sioo is een stichting zonder winstoogmerk en is sterk waardengedreven: kwaliteit en een persoonlijke aanpak staan voorop;
 • De docenten zijn ware meesters in hun vak. Zij beoefenen hun interventiekunst met het ‘puntje van het mes’;
 • Sioo biedt geen losse modellen, abstracte theorie of ‘therapeutische creativiteit’;
 • Sioo zorgt voor een groter leer- en ontwikkelvermogen dat tot vitalere organisaties leidt: organisaties die beter in staat zijn hun doelen te behalen;
 • Alleen bij Sioo werken deelnemers aan persoonlijke ontwikkeling, theoretische verdieping en praktische toepassing tegelijkertijd;
 • Sioo verbreedt en verdiept het vermogen om te komen tot de goede en precieze analyses en interventies passend bij een specifieke vraag of opgave;
 • De hitte en de weerbarstigheid van de praktijk is voor Sioo (juist) een plek om te leren en te ontwikkelen;
 • Concrete resultaten binnen eigen veranderopgaven, qua werkcontext en m.b.t. persoonlijke effectiviteit zijn voor de ons de toets voor resultaat.
Scroll naar boven