Content voor Ingelogde Gebruikers
Powered by VNO-NCW & MKB-Nederland

NIEUW: Democratie in Transitie: Lessen uit de Amerikaanse Verkiezingen en AI

395,00 (ex. Btw)

Waardering 0 uit 5
(be the first to review)

Democratische systemen zijn de ruggengraat van onze samenlevingen. Maar hoe weerbaar zijn deze systemen eigenlijk in een steeds veranderende wereld? 

Onderwerp: Democratie in Transitie: Lessen uit de Amerikaanse Verkiezingen en AI
Start datum: 15 oktober 2024
Doelgroep: Voorzitter, bestuurders, directeuren, managers, verenigingsprofessionals
Soort: Bijeenkomst
Categorie

In de jaren negentig leek de Amerikaanse democratie het voorbeeld voor de wereld te zijn na de overwinning van de Koude Oorlog en het idee van ‘het einde van de geschiedenis’. Maar nu, decennia later, staat de Amerikaanse democratie onder druk. Een voormalige president weigert de verkiezingsuitslag te accepteren en wordt beschuldigd van misdaden en aanhangers bestormden het Capitool. Deze polarisatie heeft geleid tot een politieke en maatschappelijke kloof tussen Republikeinen en Democraten, waarbij het concept van rode en blauwe staten steeds meer ingeburgerd raakt. President Biden spreekt van een ‘strijd om de ziel van de natie’. Historicus Willem Post, bekend om zijn analyses van de Amerikaanse politiek, maakt zich zorgen maar gelooft nog steeds in de veerkracht van Amerika. Hij waarschuwt echter dat het vijf voor twaalf is om de Amerikaanse democratie te redden. 

AI-flitsmeester Matthijs Akkenaar neemt je mee in de ongekende mogelijkheden met kunstmatige en laat zien hoeveel invloed AI heeft op de democratie. Van de opkomst van sociale media tijdens verkiezingscampagnes tot het analyseren van grote hoeveelheden data om trends te voorspellen, AI heeft een enorme impact gehad op de manier waarop we politiek bedrijven. 

Programma:

  • Thomas Grosfeld  Nieuwe pijler van VNO-NCW en MKB-Nederland ‘weerbaarheid’
  • Matthijs Akkenaar Ebbinghaus
  • Willem Post Aftrap analyse huidige situatie Biden – Trump / Democratie en weerbaarheid
  • Matthijs Akkenaar Ai en weerbaarheid
  • Willem Post Geschiedenis Democratie  /Geschiedenis Ai en voorbeelden Obama, Brexit, Trump
  • Matthijs Akkenaar Ebbinghaus – winnaar
  • Willem Post voorspelling verkiezingen en AI

Voor wie:
Deze masterclass is ontwikkeld voor leden van VNO-NCW MKB-Nederland. 

 

Neem voor meer informatie contact met ons op, of meld je aan via het contactformulier!

Kosten:
€ 225,- ex btw

Datum 2024:
15 oktober 2024

Tijden

13.00 uur inloop
13.30– 17.00 uur programma
17.00 uur netwerkborrel

Locatie:
Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12 te Den Haag

De Malietoren is goed bereikbaar met het ov aangezien het op loopafstand is van Den Haag Centraal. Wanneer u met de auto komt kunt bij ons parkeren in onze garage.

 

De MalieAcademy biedt vakinhoudelijke cursussen aan voor bestuurders, directeuren, managers, lobbyisten en overige verenigingsprofessionals, met een focus op continue ontwikkeling en inspiratie. Het complete cursusaanbod wordt regelmatig herhaald en aangevuld.

Door een unieke samenwerking tussen VNO-NCW en MKB-Nederland streven we naar de ontwikkeling van brancheorganisaties, waarbij praktische cursussen worden aangeboden die vernieuwen, verbinden en empoweren.

Contactpersoon: Esther Tierie / malieacademy@vnoncw-mkb.nl

 

Scroll naar boven