Content voor Ingelogde Gebruikers
Powered by VNO-NCW & MKB-Nederland

De kracht van Lobby

795,00 (ex. Btw)

Waardering 0 uit 5
(be the first to review)

Lobbyen: brancheverenigingen doen niet anders. Maar hoe voer je een goede lobbycampagne? Waar dien je rekening mee te houden en wat zijn absolute do’s and don’ts? Aan de hand van inspirerende praktijkcases en voorbeelden uit de zaal nemen experts van VNO-NCW en MKB-Nederland je mee in de wereld van lobby op landelijk politiek niveau.

Voor branches is het belangrijk om op het juiste moment de belangen van de leden te behartigen via lobby bij ambtenaren en Kamerleden. Dit vereist een goede voorbereiding en een juiste toonzetting.

VNO-NCW en MKB-Nederland behoren tot de grootste lobbyorganisaties van ons land. Als geen anders weten we hoe een goede lobby te voeren en ook wat de valkuilen zijn. Aan de hand van praktijkervaringen en voorbeelden uit de zaal nemen onze lobbyisten je mee in de wereld van de landelijke politieke lobby in Den Haag.  Aan de hand van de bestuurlijke processen nemen we je mee in wat lobby precies is, hoe het werkt, waar je rekening mee dient te houden en krijg je allerhande praktische tips voor een effectieve lobby.

10 op voorraad

Onderwerp: Succesvol lobbyen in Den Haag
Start datum: 24 mei 2024 | 15 november 2024
Doelgroep: Bestuurder, Directeur, Lobbyisten, Voorzitter, Verenigingsmanagers
Soort: Cursus

In deze eendaagse cursus worden branchevertegenwoordigers die zich bezighouden met lobby ondergedompeld in de politieke en ambtelijke wereld van de lobby in Den Haag en leren zij de kneepjes van het vak. Om zoveel mogelijk vragen en voorbeeld uit de zaal op te halen, houden we bewust de groep wat kleiner, maximaal 14 deelnemers. Op deze manier is de opbrengst voor iedere deelnemer maximaal.

Programma

  • Lobbyen in het actuele politieke klimaat
  • Lobbyen bij departementen
  • Lobbyen bij de Tweede kamer
  • Leden betrekken bij je lobby
  • Inzet van (sociale) media in de lobby​

 

Neem voor meer informatie contact met ons op, of meld je aan via het contactformulier!

Kosten:
€ 795,- ex btw

Data 2024:
24 mei 2024
15 november 2024

Tijden

8.45 uur inloop
9.15 – 16.30 programma (aansluitend is er een netwerkborrel)

Locatie:
Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12 te Den Haag

De Malietoren is goed bereikbaar met het ov aangezien het op loopafstand is van Den Haag Centraal. Wanneer u met de auto komt kunt bij ons parkeren in onze garage.

Om zoveel mogelijk interactie te bevorderen houden we de groepsgrootte klein, maximaal 14 deelnemers

De MalieAcademy biedt vakinhoudelijke cursussen aan voor bestuurders, directeuren, managers, lobbyisten en overige verenigingsprofessionals, met een focus op continue ontwikkeling en inspiratie. Het complete cursusaanbod wordt regelmatig herhaald en aangevuld.

Door een unieke samenwerking tussen VNO-NCW en MKB-Nederland streven we naar de ontwikkeling van brancheorganisaties, waarbij praktische cursussen worden aangeboden die vernieuwen, verbinden en empoweren.

Contactpersoon: Esther Tierie / malieacademy@vnoncw-mkb.nl

Scroll naar boven