Content voor Ingelogde Gebruikers
Powered by VNO-NCW & MKB-Nederland

Mediatraining (ook geschikt voor andere publieke optredens en lastige gesprekken)

995,00 (ex. Btw)

Waardering 0 uit 5
(be the first to review)

Deze training transformeert je mediaoptreden, zowel inhoudelijk als vormtechnisch, en tilt je communicatie naar een hoger niveau van professionaliteit en invloed.

9 op voorraad

Onderwerp: Mediatraining voor brancheorganisaties
Start datum: 4 oktober 2024
Doelgroep: Iedereen die binnen branche- beroepsverenigingen die te maken heeft met media (bestuurders, directeuren, communicatiemedewerkers)
Soort: Training

Goed nieuws brengen is altijd leuk. Maar hoe ga je om met een ongevraagde negatieve mediastorm? Hoe bereid je je voor en zorg je dat je achterban de boodschap ondersteunt? Welke valkuilen zijn er en hoe voorkom je daarin te stappen? Om daar inzicht in te krijgen én te oefenen hebben we deze cursus ontwikkeld. Na deze dag ben je weer helemaal bij en heb je veel kunnen oefenen. Wat wil je nog meer?

Programma: 
• Uitleg medialogica
• ‘Nul-interviews’ voor de camera over actuele dossiers
• Feedback en instructie: aandacht voor vorm, inhoud en impact
• Comprimeren van de kernboodschappen plus uitbreiden met beleving
• Interviews voor de camera, na de instructie
• Terugblik

Leerresultaten:
• Ik kan mijn kernboodschappen formuleren en (persoonlijk) vertolken.
• Ik ben in staat om consistent en effectief te reageren op interview- of debatvragen.
• Ik heb grondige feedback en instructie ontvangen met betrekking tot de vorm, inhoud en impact van mijn antwoorden.
• Ik heb uitgebreide cameratraining gevolgd om mijn vermogen te verfijnen om vragen consistent en effectief te beantwoorden.

De oefeningen tijdens de mediatrainingen worden op video opgenomen door een professionele cameraman. Na afloop van de training krijgen alle deelnemers alleen hun eigen opname mee. Deze training bereid je niet alleen voor op media-interviews maar ook op andere publieke optredens en ‘lastige gesprekken’. De training is opbouwend. Het doel is juist om meer zelfvertrouwen te krijgen bij een publiek optreden.

Voor wie:
Deze training is ontwikkeld voor leden van VNO-NCW MKB-Nederland. 

Onze aanpak:
Tijdens de lessen is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden om in de praktijk te oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. De lessen worden verzorgd door docenten  met veel ervaring.  Door hun kennis van het vakgebied kunnen ze jou uitstekend helpen de vertaling te maken naar je eigen werkzaamheden en vereniging. Dat doen zij onder meer door praktijkgerichte opdrachten te geven. Ook speelt leren met en van elkaar een grote rol binnen het programma.

Neem voor meer informatie contact met ons op, of meld je aan via het contactformulier!

Kosten:
€ 995,- ex btw

Data 2024:
4 oktober 2024

Data 2025:
7-2-2025
26-9-2025

Tijden
9.30 uur inloop
10.00– 17.00 programma

Locatie:
Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12 te Den Haag
De Malietoren is goed bereikbaar met het ov aangezien het op loopafstand is van Den Haag Centraal. Wanneer u met de auto komt kunt bij ons parkeren in onze garage.

Om zoveel mogelijk interactie te bevorderen houden we de groepsgrootte klein, maximaal 10 deelnemers.

Opzet programma:

Thema’s die je kan verwachten:

  • Inzicht in de wereld van journalistiek en media voor jouw branche: de do’s and don’ts
  • Hoe formuleer je een kernboodschap
  • Hoe bepaal je (ook onder druk) een mediastrategie en ga je om met crisiscommunicatie
  • Hoe zorg je dat de achterban is geraadpleegd en de sector spreekt met een mond
  • Trainen van kranten-, radio- en tv-interviews

Trainer


Frank Du Mosch

Du Mosch studeerde journalistiek in Tilburg en was tussen 1989 en 1996 presentator van het Jeugdjournaal, als opvolger van Robert ten Brink. Vervolgens werkte Du Mosch enige tijd voor het NOS Journaal als presentator en verslaggever. In 1999 trad hij in dienst bij de actualiteitenrubriek Netwerk. Ook is hij een van de presentatoren van het NCRV-radioprogramma Casa Luna en is hij te horen als vervanger van Jurgen van den Berg in de NCRV-programma’s Lunch! en Stand.nl.

Hoe nu verder…

In company: JOUW vraag centraal! 
Deze opleiding bieden wij in company aan. In deze trajecten leveren wij maatwerk. Jouw vraag staat centraal!  Dit betekent dat je eigen dagelijkse praktijk, werkwijze, situatie en beleid centraal staat. Leermethodes en werkvormen sluiten we aan bij jouw situatie, cultuur en verenigingen. We houden ook niet van lange opleidingen als dat niet nodig is.   

Heb je een vraag voor een maatwerkopleiding? 
Heb je een concrete vraag voor een opleiding? Of wil je brainstormen over een goede oplossing voor jouw situatie? Neem dan contact op met Esther Tierie malieacademy@vnoncw-mkb.nl of via 06-130 125 18  

Samen met een collega-verenigingen opleiden? 
Wil je samen met een collega-vereniging een in company opleiding verzorgen? Laat het ons weten. Doordat we deze opleidingen aan onze leden aanbieden, kennen we alle verenigingen goed. We kunnen je ook helpen met het vinden van een geschikte samenwerkingspartner. 

 

 

De MalieAcademy biedt vakinhoudelijke cursussen aan voor bestuurders, directeuren, managers, lobbyisten en overige verenigingsprofessionals, met een focus op continue ontwikkeling en inspiratie. Het complete cursusaanbod wordt regelmatig herhaald en aangevuld.

Door een unieke samenwerking tussen VNO-NCW en MKB-Nederland streven we naar de ontwikkeling van brancheorganisaties, waarbij praktische cursussen worden aangeboden die vernieuwen, verbinden en empoweren.

Contactpersoon: Esther Tierie / malieacademy@vnoncw-mkb.nl

 

Scroll naar boven